Valitse sivu

Konna Keinänen vastaa verrattomalle Vornaselle.

Toimittaja Verraton Vornanen mainitsi leikkimielisessä kommentissaan, että olen konnamainen valittaja, joka pyrkii pysäyttämään ystävineen hyvin monivaiheisen 22-kerroksisen kongressihotellin suunnittelun ja rakentamisen Kuopionlahdelle. Onneksi meillä kaupunkilaisilla on oikeus osallistua ja esittää omia mielipiteitään kaupunkilaisille tärkeistä asioista. Valittaminen on siitä kaukana, mutta asian edistyminen vaatii käytännön toimia. Olemme tehneet asian vaatimana aikataulun mukaisesti ProKuopionlahden puolesta oikaisuvaatimuksen Kuopion kaupungin Rakennelautakunnalle. Vaatimuksessa on enemmän hanketta ohjaavaa kuin valittamiseen perustuvaa tekstiä. Edelleen lyhyesti: emme vastusta kongressihotellia, vaan sen korkeutta!

Toisen oikaisuvaatimuksen tekisin henkilökohtaisesti itseni ja Ilkka Hiltusen puolesta. Samassa Kaupunkilehdessä olleeseen kirjoitukseemme ”Herätkää kuopiolaiset” oli tehty lukuisia poistoja meiltä lupaa kysymättä! Oliko tämä oikein? Tällä tavallako lehden toimitus, asettumalla pilvenpiirtäjän lumoihin, osallistuu kirjoituksia sensuroimalla kaupunkilaisten sananvapauteen?

Pitää myös muistaa, että Pasi Asikainen ajoi vuonna 1987 asuntovaununsa Kuopionlahden rantamaisemiin juuri tälle mahdollisen kongressihotellin paikalle ja alkoi ostaa meiltä lupsakkailta savolaisilta oman maakuntalehtemme Savon Sanomien osakkeita. Tällä aktiivisuudella Asikaisen Panostaja Oy rahasti ProLehdistöltä 50 milj. silloista markkaa ja Savon Sanomien itsenäisyys painui Kuopionlahden pohjamutiin!

Urkki Keinänen