Valitse sivu

Oikaisuvaatimus
Kuopion kaupunki
Kaupunkirakennelautakunta
Suokatu 42
70111 Kuopio

Oikaisuvaatimus koskee Kaupunkirakennelautakunnan, 27.02.2019, päätöstä pykälä 41.

Me allekirjoittaneet vastustamme Kaupunkirakennelautakunnan esitystä  Hotelli ja Kongressikeskuksen osalta, koska se on täysin yleiskaavan ja osayleiskaavan vastainen. Lisäksi se on poikkeava tonttitehokkuudeltaan Kuopion keskustan jo päätetyistä asemakaavoituksen perusteista.

Päätöksenteossa on perusteltu Master Plan 2025 suunnitelmalla, Kyseinen suunnitelma ei ole ollenkaan sitova, eikä voi näin ollen ohjata kaavoitusta. Huomautamme myös, että yleiskaava- ja osayleiskaavassa ei ole merkintää hotelli- ja kongressikeskusta varten. Lisäksi kerrosluku poikkeaa hyvin merkittävästi yleiskaavan määräyksistä.

Kongressihotellin suunnittelijana ovat toimineet Lapland Hotels Oy ja Aihio Arkkidehtit Oy. Rakentajaksi on valittu Lapland Hotels Oy/Pallas Rakennus Oy. Kuopion kaupungin tulee tehdä kirjallisen sopimus, Lapland Hotels Oy kanssa. Mikä yritys sitten valitaan rakentajaksi, on erittäin tärkeää, että yhtiön taloudelliset taustat selvitetään, lisäksi yhtiö sitoutetaan eri tavoin vastaamaan myös kaavoituksen kustannuksista ja ympäristölle mahdollisesti aiheutetuista vahingoista.   Meillä on vielä tuoreessa muistissa ns. Matkakeskuksen kaavoittaminen, joka tehtiin ilman pätevää sopimusta Technopolis Oyj:n  kanssa joka sittemmin vetäityi hankeesta ja kustannukset jäivät kaupungin vastuulle.

As.Oy Aarneenpuiston asukkaina vastustamme kyseistä suunnitelmaa. Olemme huolestuneita As.Oy Aarneinpuiston, Kuopiolahdenkatu 16 B-talosta, joka on puupaalujen päällä. Jos Kuopionlahden ranta-aluetta kaivetaan ja paalutetaan suunniteltujen rakennusten alta maa saattaa kuivua ja B-talon alla olevat puupaalut voivat pettää. Turusta saamiemme tietojen mukaan uudelleen suoritettava tukipaalutus B-talon osalta maksaa n. 150 000 – 200 000 tuhatta euroa, joten huolemme ei ole turha.

Kuopiossa 11.03. 2019

__________________________
Aarno Aaltonen
Kuopiolahdenkatu 61 B 64
aarno.aaltonen@gmail,com
puh. 0500680292

__________________________
Jouko Airasvaara
Kuopionhdenkatu 61 B 61
joukoair@gmail.com
puh. 0505163400