Valitse sivu

ARVOISAT PÄÄTTÄJÄT

Tämä tiedustelu Kuopionlahden suunnitelmasta on lähetetty Kuopion valtuustoryhmien puheenjohtajille. 

Kallaveden rannalle Kuopionlahden musiikkikeskuksen parkkipaikalle ollaan rakentamassa kongressihotellia. Hankkeen toteuttajaksi valittiin Lapland Hotels Oy. Olikohan kumppanuudesta  sovittu jo ennen arkkitehtikilpailua? Voittanut ehdotus 14 kerroksisesta hotellista on muuttumassa Lapland Hotelsin painostuksesta massiiviseksi 21 kerroksen pilvenpiirtäjäksi!

Pro Kuopionlahti on perustettu vastustamaan hotellitoimijan ajamaa korotushanketta. Huolimatta neuvotteluistamme Kuopion kaavoittajan kanssa ja julkisuudessa olleista kannanotoistamme välittämättä, kaavoittajat jatkavat suunnitelman toteuttamista! Meitä on todistettavasti tällä hetkellä jo satoja samanmielisiä. Keskusteluissa kaupunkilaisten kanssa on käynyt ilmi, että enemmistö kuntalaisista vastustaa tätä ökyhanketta.

Pro Kuopionlahti ei vastusta Kuopionlahden alueen kehittämistä ja on ilmoittanut hyväksyvänsä alkuperäisen suunnitelman mukaisen korkeintaan 14 kerroksisen kongressirakennuksen.  Hankkeen eteenpäin vieminen edellyttäisi yleiskaavan muuttamista kyseisellä alueella. Rakentamisessa on pysyttävä alueen asemakaavassa vahvistetussa kerroskorkeudessa. Yleiskaavassa ei myöskään ole merkintää kongressikeskuksesta, massiivisista pysäköintirakennelmista tai maan-alaisista pysäköintilaitoksista. Samalla pitää taata alueella esteetön poikkiliikenne ja nykyinen sisääntuloväylä Tasavallankadulta torin alla olevin pysäköintitiloihin.

Kuopio tarvitsee kongressihotellin. Kaupunki pääsee helpommalla, kun peruu koko kongressihotellihankkeen Kuopionlahdelle. Hotellin paikka voisi olla Mölymäki/Myllymäki, Savilahti tai Puijo, jolloin hotelli saisi erään Suomen kauneimmista alueista käyttöönsä.  Hyvänä esimerkkinä ovat Aulanko, Pyynikki ja Koli.

Tietoa toiminnastamme ja julkaistuja kirjoituksia hankkeesta sekä vaihtoehtoisista ratkaisuista löytyy helposti kotisivuiltamme: prokuopionlahti.fi.

Mielestämme poliittisten päättäjien on syytä ottaa asia vakavasti ja ilmaista kantansa niin äänestäjilleen kuin virkamiehillekin mahdollisimman pian.
Haluamme selkeän vastauksenne kysymykseen onko ryhmänne kanta:

1. 14 kerroksinen pilvenpiirtäjä?
2. 21 kerroksinen pilvenpiirtäjä? 
3. Jätetäänkö koko kongressihotelli rakentamatta Kuopionlahdelle?

Tarvittaessa tulemme mielellämme ryhmäkokoukseen keskustelemaan ja esittelemään vaihtoehtoisia ratkaisujamme.
Toivomme, että voimme pitää Kuopion kaupungin asioista päättämisen jatkossakin kuopiolaisilla ja heidän valitsemillaan edustajilla.

Pro Kuopionlahden puolesta

Ilkka Hiltunen
Urkki Keinänen